Montage

Decodeck® kan eenvoudig geïnstalleerd worden met standaard gereedschap voor houtbewerking, zonder vorming van splinters of ongewenst splijten van het materiaal.

Om het terras te bevestigen kan gebruik gemaakt worden van onzichtbare montageklemmen of van standaard bevestigingsschroeven. Het gebruik van de Decodeck® montageklemmen en de meegeleverde afstandshouders zorgt voor een eenvoudige en snelle installatie.

Decodeck® bewerken

Zagen/boren:
Decodeck kan op dezelfde manier verzaagd worden als hout. Tijdens het zagen en boren is het belangrijk de bramen regelmatig te verwijderen. Het beste resultaat wordt steeds bekomen door gelijkmatig en langzaam te werk te gaan.

Schuren:
Schuurpapier kan gebruikt worden om kerven en vlekken van het oppervlak te verwijderen, schuur voorzichtig in de richting van de groeven.

Decodeck® bevestigen

Decodeck® kan aan de onderbalken bevestigd worden met zowel traditionele schroeven als met de onzichtbare Decodeck® montageklemmen, die verschillende voordelen bieden.

De onderbalken:
Er zijn Decodeck® onderbalken beschikbaar die je terrasplanken perfect ondersteunen. Deze zijn vervaardigd uit hetzelfde materiaal als de terrasplanken en beschikken over dezelfde uitzonderlijke eigenschappen. De unieke vorm van de onderbalk zorgt voor een correcte ondersteuning van de terrasplanken. Het unieke ontwerp maakt de onderbalken zeer licht en uiterst makkelijk te installeren. De onderbalk moet steeds aan de ondergrond bevestigd worden.

Bevestigen met de onzichtbare Decodeck® montageklemmen:
De Decodeck® montageklemmen en de meegeleverde afstandshouders laten het installeren vlot en makkelijk verlopen.

Het bevestigen met traditionele schroeven:
Indien toch wordt besloten om schroeven te gebruiken, moet worden voorgeboord met dezelfde diameter als de schroefdikte. Het is raadzaam de schroefkop steeds te verzinken in het terrasoppervlak.

Zorg tijdens het installeren voor voldoende zijdelinge en kopse tussenruimte om uitzetting van de terrasplanken toe te laten bij temperatuursschommelingen.

Meer gedetailleerde informatie over tussenruimtes, onderbalkenstructuur en afwerking van uw terras kan u vinden in de: Decodeck® installatie gids.

Decodeck® afwerken

Afsluitdoppen:
Om de open uiteinden van iedere plank op een decoratieve manier af te sluiten, zijn Decodeck® afsluitdoppen ontwikkeld in passende kleuren bij de planken. Voor een goede hechting van de dop raden wij Simson Professional BSR 007 aan. Dit is een hoog elastische lijm/kit verkrijgbaar in de doe-het-zelf.

Afboordingsprofiel:
De zijkanten van het terras kunnen worden afgewerkt met een afboordingsprofiel, verkrijgbaar in de 6 Decodeck® kleuren.